UPPTÄCK ÅLAND - BLI EN GLAD PIRAT!

Aldrig har det varit så spännande att semestra på Åland som nu. Registrera barnen i Piratklubben och ert äventyr har börjat. Skattjakten börjar redan ombord på färjan eller i egen båt.

Vill du veta mera om öriket Åland? Resa till Åland med egen båt?
old.visitaland.com

Boka er familjesemester själva eller låt oss hjälper er:
www.vikingline.fi/aland
www.eckerolinjen.se (från Sverige)
www.alandsresor.fi (från Finland)

Info om skärgårdsfärjorna och bokning:
www.alandstrafiken.ax


BLI MEDLEM

Som medlem får du ta del av Piratklubbens aktiviteter, erbjudanden och tävlingar. Piratnyheter berättar vi på facebook och i form av ett nyhetsbrev till en vuxen som har anmält dig till klubben. Medlemskapet är gratis! Börja ditt äventyr här!

SKATTKARTA ÖVER ÅLAND

Man behöver en karta när man går på skattjakt! Årets karta är spännande blå och innehåller en tävling – har du sett det? Ladda ner din karta här eller hämta från något av våra piratföretag på Åland. Den fungerar också som en kikare, rulla ihop den och prova! P.s. Kika på alla förmåner du kan få som medlem i Piratklubben!

Ladda ner kartan här

 

Ruby och Havet!

Visste du att Ålands Sjöfartsmuseum, årets museum 2016 i Finland, har öppet alla dagar? Museet erbjuder mycket roligt för hela familjen. Peppis favoriter är interaktiva stationer, skattjakt och museets nya lekrum Ruby och Havet, en fantasifull upplevelsevärld ovan och under vattenytan. Har du redan bekantat dig med vrak, havsdjur och forskningsfartyget r/v Ebba?


Badäventyr!

Mariebad, vårt populära badhus, ligger vid havsviken Slemmern på några minuters promenadavstånd från Mariehamns centrum. Där trivs hela familjen året om. Peppi Pirat älskar att plaska i rekreationsbassängen med en grotta och masserande vattenfall och att simma ut till en utomhusbassäng med härlig utsikt över havet. Har du sett Mariebads egen maskot Selina Säl som bor i det höga tornet där den 65 meter långa rutschbanan börjar?


 

 

Jag heter Peppi Pirat

Jag är Piratklubbens maskot och heter Peppi Pirat. Jag är en ekorrtjej som hittade flaskpost som Kapten Kalixtus Karlsson skrev i Herrens år 1795.  Jag älskar att leta efter skatter, klättra och hitta nya vänner. Min favoritdryck är äppeljuice och favoritmat ost. Varifrån kommer jag och varför har jag en egen klubb? Läs min berättelse och hur Piratklubben kom till.

Här kan du läsa min berättelse
Länk till karta