Kastelholms slott

Kastelholms slott, med anor från slutet av 1300-talet, är ett besök som hela familjen kommer att gilla. Slottet är en välbevarad ruin, med många spännande berättelser i stenväggarna. Visste du att en elak pirat kapade slottet för länge länge sedan. Under vår omtyckta Piratvandring får du veta vem han var. Kom och leta piratkistor och lös kluriga pussel medan ni lär er mer om slottets historia. Vem vet, kanske ni stöter ihop med vår egen riddare i brynja. Du kan också prova en riddarrustning samt roliga medeltida huvudbonader. Släpp loss fantasin hos oss!

Bredvid slottet ligger friluftsmuseet Jan Karlsgården, där barnen trivs länge – och speciellt under aktivitetsdagarna. Där finns också hästar och grisar av trä, en lekplats samt en liten strand som lockar till en längre vistelse. Efter en härlig dag på slottet och Jan Karlsgården vill man ha riktig mat – då är det bara att ta sikte mot Smakbyn och fylla magen med god piratmat. I Smakbyn kan du passa på att gå på skattjakt och på Svarta Jennys tipsrunda.

På Kastelholmsområdet finns också fängelsemuseet Vita Björn, som bär en lång historia inom fångvården. Det finns många spännande ställen att besöka här i Kastelholm!

 


KASTELHOLMS SLOTT
Kungsgårdsallén 5
22520 Kastelholm

+358(0)457 3500 558

www.kastelholm.ax

[email protected]

Säsongsöppet

Peppi Pirat tipsar

Slottets piratvandring passar för barn i skolåldern, eller för hela familjen… Lycka till och ha en rolig och lärorik skattjakt!SE KARTA I HELSKÄRM

LÄGG TILL TILL DIN LISTA